Valašská rally za námi, Kopná před námi…

Posádka týmu Autokomplex Menčík Škoda Rally Teamu Tomáš Pospíšilík – Jiří Hovorka, úspěšně odstartovali sezonu 2018.

 
Kowax Valašská rally ValMez 2018 odstartovala letošní rallyovou sezonu 2018 pátečním slavnostním startem ve Valašském Meziříčí. Ve velké konkurenci se podařilo Tomáši Pospíšilíkovi s Jiřím Hovorkou vybojovat 16. místo v absolutní klasifikaci.

 

První závod v domácím prostředí s vozem nejvyšší kategorie R5 se nesl ve znamení poznávání nové techniky, najetím co největšího množství kilometrů a tím i získání nových poznatků z chování vozu.

„Do závodu jsme šli s Jirkou s vědomím, že chceme bezpečně dokončit závod a posbírat cenné zkušenosti, bez ohledu na výsledek. Závod byl hodně těžký, často se střídalo tempo a během rychlostní zkoušky se střídaly hodně rychlé a dlouhé úseky a technické pasáže,“ hodnotí Tomáš průběh závodu a dodává „Právě v rychlých úsecích, kde se katovalo, jsme asi ztráceli nejvíc. Těžko se v tak vysokých rychlostech odhadovalo, kolik si jde s autem dovolit a nechtěl jsem jít to zbytečného rizika. V techničtějších úsecích jsem zase poznával, co vše auto dokáže.

Ze závodů si odvážíme mnoho nových poznatků, na kterých můžeme stavět a pracovat tak na dalším zlepšování. Závěrem bych chtěl poděkovat taťkovi a Jirkovi. Poděkování patří také mechanikům za jejich práci a samozřejmě společnosti Autokomplex Menčík Škoda Rally team.

 

Dalším závodem Autokomplex Menčík Škoda Rally Teamu bude v termínu 6 – 7. dubna 24. Vančík Rallysprint Kopná 2018