Rallye Weiz 2018

Další závod, který nás čekal v rámci Central Rally Trophy, byl závod v Rakousku. Rallye Weiz byl třetím podnikem Central Rally Trophy a čekalo na nás 179,22 ostrých kilometrů rozvržených do dvou etap.

Start na zdejší rally byl pro mě a pro Jirkou premiérový. Jednotlivé rychlostní zkoušky byly už dost náročné v tréninku, kdy jsme museli za jeden den natrénovat téměř celou rally a mezitím ještě stihnout shakedown.

 

Shakedown byl pro nás problémový. Vyskytl se problém s fabii, který se naštěstí povedlo po shakedownu vyřešit. Samotný závod nás však zaskočil hned na začátku. Hned na první rychlostní zkoušce bylo ohromné množství štěrku vykatováno do cesty a my se hodně klouzali, navíc hned po startu cca 300 metrů auto začalo znovu zlobit, přestalo jít na plný výkon, protože jelo v nouzovém režimu. V servisu jsme restartovaly systém a dál pokračovali se sníženým výkonem. Na místě jsme bohužel nebyly schopni daný problém vyřešit a tak jsme se sníženým výkonem pokračovaly i v sobotu.

 

V sobotu už jsme se nezaobíraly s problémy, které nešly na místě vyřešit, a začaly jsem měnit nastavení vozu, protože to co jsme měli nastaveno, nebylo vhodné na zdejší podmínky. Výsledky změn se dostavily a bylo vidět, že změnou nastavení jsme šli dobrým směrem a časy se zlepšovali. Na poslední sekci spadla voda, tak moc že pořadatelé zrušili průjezd jedné rychlostní zkoušky. Na dalších zkouškách jsem už měl mnohem lepší pocit z vozu a je škoda, že až tak pozdě.

Cílovou rampou jsme nakonec projeli na 6. místě absolutně a na třetím místě v rámci Central Rally Trophy. V součtu všech plusů a mínusů beru poznatky z našeho působení kladně, vzal jsme si ze závodů velké poznatky a zkušenosti, které mi v budoucnu pomohou.

 

Photo credit:

Fotos © Harald Illmer, IR7.at