7.MAHLE Rally Nova Gorica 2018

 

Závod pro nás začal už v úterý cestou na závody. Za středu jsme s Jirkou stihli natrénovat všechny rychlostní zkoušky závodu. Bylo to dost náročné, charakter rychlostních zkoušek byl naprosto odlišný od těch českých.

Jednotlivé rychlostní zkoušky byly hodně technické, zatáčka za zatáčkou, asfalt byl hladký a velmi kluzký. Samotný závod startoval v pátek po 15 hodině. Úvodní zkoušky závodu byly pro nás hodně složité, bylo to o zvykání si na pro nás nový povrch. Hned v první RZ jsme zajeli 2. celkový čas, ale na další RZ na nás čekalo překvapení. Po cca 11 km, v polovině 22 km dlouhé rychlostní zkoušce, byl mokrý asfalt, zapršelo, a proto jsme hned zvolnili a čekali, kde zase bude mokro.

Po druhé rychlostní zkoušce proběhl 30-ti minutový servis a v následující sekci, která čítala opět dvě rychlostní zkoušky, jsme se začali potýkat s problémy, které se projevovaly nestabilním výkonem motoru. Problémy se bohužel v průběhu začaly dále zhoršovat a v sobotu, už nám řídicí jednotka padala do nouzového režimu.

Nezbývalo nic jiného než ji během rychlostních zkoušek co chvíli restartovat. Na závadu jsme sice přišli, ale nebylo možné vyřešit ji na místě. Vzhledem k problémům už nešlo tolik o výsledek, a tak jsme sbírali především informace a upravovali setup na zdejší podmínky. V cíli závodu nás potěšilo, že i přes naše trápení s technikou vozu, jsme se umístili na krásném 4. místě celkově. A díky tomu jsme na 3. místě v celkovém hodnocení Central Rally Trophy 2018.

Odjeli jsme tedy další závod, který byl odlišný svým charakterem od našich tratích a my se tak museli přizpůsobovat zdejším podmínkám. Nasbírali jsme další cenné zkušenosti a poznatky, které můžeme dále využívat.

 

TP motorsport