39. SVK Rally Příbram 2018

Posádka Autokomplex Menčík Škoda Rally teamu ve složení Tomáš Pospíšilík – Jiří Hovorka, zdárně dokončila 39. SVK Rally Příbram 2018.

 

Poslední podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rally se konal v Příbrami. Tomáš s Jirkou zde samozřejmě nesměli chybět a na více jak 155 ostrých kilometrů se důkladně připravili.

Před příbramským startem proběhl jednodenní test, se kterým jsem byl spokojen a odjížděl jsem na závod s lepším pocitem,“ říká Tomáš a dodává „V místě závodu panovalo příznivé a krásné počasí. Jednotlivé rychlostní zkoušky měly technický charakter ale nechyběly ji i velmi rychlé pasáže.

První rychlostní zkouška nesla název Řiště – Březí a měřila více jak 10 km „Na úvod nás čekala pro mě nejhezčí rychlostní zkouška závodu, na které jsme bohužel chybovali. Nedobrzdil jsem do zatáčky a musel couvat,“ říká Tomáš a pokračuje „Celkově v první sekci rychlostních zkoušek jsem se dostával do tempa. V druhé sekci už se to příznivě zlepšovalo a postupně jsme začali zajíždět lepší časy.

 

První den zakončil Tomáš s Jirkou na osmém místě „V poslední rychlostní zkoušce, dokonce v poslední zatáčce, jsem měl ve velké rychlosti „krizovku“. Naštěstí vše dopadlo dobře a podařilo se mi jí ustát.“ poznamenává Tomáš.

Ve druhé sekci čekalo na posádky 6 rychlostních zkoušek o celkové délce 66 ostrých kilometrů. Posádka Autokomplex Menčík Škoda Rally teamu do ní odstartovala jako osmá posádka. „Nedělní sekce byla pro mě mnohem lepší. Tahali jsme se s ostatními posádkami o vteřiny a jelo se dost rychle. Před posledními 3 rychlostními zkouškami jsme byli na 7. místě. Mohli jsme si pohoršit i polepšit o jednu pozici. Po RZ Bohutín se na nás dotáhl Martin Březík, tak jsem na předposlední zkoušce chtěl přidat. Bohužel jsem ale v půli chyboval, nedobrzdil jsem a vylítli jsme na vedlejší cestu. Museli jsme se tak vracet a propadli jsme se na 8. místo. Poslední úsek Nalžovice se mi líbil už z loňské sezóny, kdy jsme zde vybojovali 2. místo. Rozhodl jsem se, že zatáhneme a podařilo se zajet celkový 3. čas. To nás posunulo na celkové 6. místo absolutně.

Z Příbrami odjíždíme spokojeni. Během závodu jsme sice udělal několik chyb, které nás stáli v závěru dost času. Výsledek mohl být o to lepší, ale 6. místo bereme s radostí a těšíme se do Vsetína,“ hodnotí závěr Tomáš Pospíšilík.