15. Partr Rally Vsetín 2018

Tomáš Pospíšilík - Jiří Hovorka | Škoda Fabia R5 | Autokomplex Menčík Škoda Rally Team | 26. 10. – 27. 10. 2018 | Vsetín | asfalt 70,10 kmDoslova za humny, se pro posádku Tomáš Pospíšilík – Jiří Hovorka, jel poslední závod Rallysprint série. Ve Vsetíně tak posádka Autokomplex Menčík Škoda Rally teamu nesměla chybět a do závodu odstartovala se startovním číslem 5.

Na Tomáše s Jirkou čekal start v brzkém sobotní ránu a hned 70,10 ostrých kilometrů, které byly v tomto podzimním čase velmi náročné. A to nikdo netušil, že na poslední sekci spadne velké množství vody, které ještě znepříjemní cestu k šachovnicové vlajce. „Poslední závod sprint série se konal u nás na Moravě, a tak jsme se rozhodli startovat, i když v rámci šampionátu rallysprint série běžně nestartujeme. Závod jsme pojali jako test na příští sezonu. Jelikož některé úseky rychlostních zkoušek se jedou i při závodě Barum Rally Zlín.“ říká Tomáš.

V krásném podzimním počasí, se tak Tomáš s Jirkou vydali vstříc prvním ostrým vsetínským kilometrům. „Začátek závodu vyšel výsledkově nad očekávaní a my byli na 3. místě absolutně. V servisu jsme udělali několik změn na autě tak, abychom je v rámci testu vyzkoušeli, a nabrali nové poznatky. Po dalších třech rychlostních zkouškách jsme se zabydleli na třetím místě a jednu rychlostní zkoušku i vyhráli.

Před poslední sekcí dvou rychlostních zkoušek byl avizovaný déšť, nikdo však netušil, jak velké množství a zda vůbec spadne. „Na poslední dvě rychlostní zkoušky začalo pršet a za mokrých podmínek ještě tolik zkušeností nemáme. Tempo, které jsme  od startu nastavili, bylo srovnatelné s Martinem Březíkem, který byl za námi, a my tak dokončili závod na 3. místě absolutně a v rámci P2+ poháru jsme zvítězili. Mohli jsme se radovat z našeho prvního umístění na stupních vítězů absolutně.“

Tomáše budete moc vidět v akci již tento víkend 10. – 11. listopadu v Sosnové u České Lípy, kde se uskuteční XVII. Global Assistance Setkání mistrů.