38. SVK Rally Příbram 2017

Tři vyhrané rychlostní zkoušky a v cíli 38. SVK Rally Příbram 2017 krásné a vydřené druhé místo ve třídě 6 a celkové 18. místo v rámci Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Taková byla poslední soutěž „velkého“ mistrovství.

Za velmi proměnlivého podzimního počasí odstartovala 38. SVK Rally Příbram 2017. První den čekalo na posádky celkem 8 měřených testů a bylo jasné, že svou roli bude hrát i správná volba pneumatik. Počasí se totiž měnilo snad každé dvě hodiny a žádná s posádek si nemohla být na 100% jista správnou volbou. Tomáš s Jirkou nezvolili na první sekci optimální pneumatiky, navíc byla první rychlostní zkouška zrušena pro olej na trati od jiného vozu. První sekce tak čítala tři rychlostní zkoušky, ve kterých se Tom držel nadostřel pódiového umístění.

Do druhé sekce vyrážel Tomáš s Jirkou na průběžné 4 pozici ve třídě 6 a čekal na ně průjezd čtyřmi měřenými úseky. Volba pneumatik tentokrát vyšla mnohem lépe a Tomáš si připsal krom vítězství jedné zkoušky i jedno druhé a třetí místo. Poslední rychlostní zkouška dne byla poté zrušena z bezpečnostních důvodů – olej na trati. První den tak skočil a Tomáš s Jirkou přenocovali na 22. místě absolutně a na 4. místě ve třídě 6.

Nedělní ráno slibovalo opět proměnlivé počasí a na kluky čekalo 8 měřených rychlostních zkoušek. Tomáš s Jirkou začali poměrně svižně a opět se drželi v blízkosti pódiového umístění. Bohužel se však objevil problém se spojkou, i přesto se kluci v poslední RZ první sekce usadili na třetím místě ve třídě 6. Do poslední sekce tak vyrážela posádka s jasným cílem – být nadostřel druhé pozici a zároveň neztratit místo třetí. První dvě RZ se podařilo stáhnout nějakou tu vteřinku na Reného Dohnala a vyhrané poslední dvě rychlostní zkoušky znamenali posun na celkové druhé místo ve třídě 6.

Letošní Mezinárodní mistrovství České republiky je za námi. Tomáš Pospíšilík vybojoval v celkovém hodnocení:

2. místo v Juniorském mistrovství České republiky
3. místo ve třídě 2WD
3. místo ve třídě 6

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.