14. Bonver Partr Rally Vsetín 2017

Posledním podnikem Rallysprint serie byla 14. Bonver Partr Rally Vsetín 2017. A protože jí má Tomáš Pospíšilík „za humny“ objevil se zde se svým spolujezdcem Jiřím Hovorkou a vozem Peugeot 208 R2.

Na posádky čekalo celkem sedm měřených úseků s celkovou délkou 70,10 ostrých kilometrů. Hned na první RZ však ošklivě havaroval Radomír Kupec a zkouška byla pro ostatní posádky zrušena. Radomírovi bychom chtěli popřát hodně síly v jeho nejtěžší rychlostní zkoušce, kterou má před sebou.

Po přiděleném času (+7,6), který dostali i všichni ostatní jezdci krom Matěje Kamence,  Tomáš na druhé rychlostí zkoušce zatáhl a ujal se průběžného vedení ve třídě 6. Po krátké zastávce v servisu následovali tři rychlostní zkoušky. Tomáš s Jirkou dokázali hned dvě vyhrát a jednou dorazili do cíle jako druzí. Výsledkem bylo průběžné první místo ve třídě 6 a před posledními dvěmi závěrečnými zkouškami i náskok 27,3s na druhého Matěje Kamence.

 

Šestá rychlostní zkouška však klukům sedla na zvítězili s náskokem více jako 8 s na druhého. Do poslední RZ tak nebylo proč riskovat a druhým místem v této RZ tak kluci potvrdili své první místo ve třídě 6.

26TKA_2733

14. Bonver Partr Rally Vsetín 2017 byla velmi krásnou soutěží s nádherným podzimním počasím.  Tomáš s Jirkou dokázali vybojovat:

13. místo v absolutním pořadí

1. místo ve třídě 6

2.  místo v Rallysprint sérii

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.